حوادث رانندگی پی در پی در جادههای کشور، مردم با چه اطمینانی سفر نمایند!
در حالی که دو روز قبل 12 نفر از جوانان برومند و سرمایههای این مرز و بوم بیگناه در حادثه سقوط اتوبوس به دره جان شیرین خود را از دست دادند و تعدادی نیز مصدوم و مجروح شدند متاسفانه امروز سوم دی ماه خبر حادثه رانندگی دیگری در اثر برخورد یک دستگاه اتوبوس مسافربری که از مبداء گرگان به مقصد زاهدان در حال تردد بود در کیلومتر ۱۰ سفیدآبه - زاهدان در استان سیستان و بلوچستان با یکدستگاه تانکر حامل سوخت برخورد و 9 نفر از مسافران بیآنکه نقشی در این سانحه داشته باشند در محل حادثه جان خود را ازدست داده و 15 نفر دیگر مصدوم و مجروح که به مراکز درمانی انتقال داده شدند.
واقعیت غمانگیز تکرار حوادث ترافیکی! تا چه زمانی باید به تماشا نشست؟
با تاسف فراوان در نخستین روز از زمستان با سقوط اتوبوس مسافری در محور اندیمشک-پلدختر به دره، حادثه تلخ دیگری رقم خورد که در این سانحه تاکنون 9 نفر از هموطنان که همگی از طبقه جوانان و امیدهای فردای کشور محسوب میگردیدند جان شیرین خود را از دست داده و تعدادی نیز مصدوم و مجروح شدند. در این اتوبوس ۲۵ نفر سرباز نیروی انتظامی و ۲ نفر راننده و کمک راننده حضور داشتهاند.
مشارکت سمنها در تصمیمگیریها اقدامی اساسی در توسعه مسئولیت اجتماعی و کاهش سوانح رانندگی
اعضاءی هیات مدیره جمعیت طرفداران ایمنی راهها با رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای دیدار و تبادل نظر کردند.
گام دیگری در جهت غلبه و پیشگیری از سوانح رانندگی
به مناسبت 27 آبان مصادف با سومین یکشنبه ماه نوامبر "روز جهانی یادمان قربانیان سوانح رانندگی" به همت جمعیت طرفداران ایمنی راهها و اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران با هدف همپیمان شدن با آرمان رانندگی ایمن، مسئولیت اجتماعی همایشی در تهران برگزار شد.
بیانیه 27 آبان روز "جهانی یادمان قربانیان سوانح رانندگی"
مردم در سراسر دنیا در سومین یکشنبه ماه نوامبر هر سال که از سوی سازمان ملل متحد به نام"روز جهانی یادمان قربانیان سوانح رانندگی" نامگذاری گردیده است را به شکلی نمادین در غم از دست دادن انسانهایی که شاید بیگناه جان شیرین خود را در سوانح ترافیکی از دست دادهاند، گرد هم آمده برای جلوگیری از تکرار اینگونه حوادث عهد و پیمان میبندند. موضوع حوادث ترافیکی که در کشور ما از وضعیت بسیار نگرانکنندهای برخوردار است ضرورت دارد بیش از دیگر جوامع در بلندگوها فریاد زد و جریانسازی کرد، لازم است این روز را فرصتی برشمرد و برای روزهای بدون حادثه رانندگی همپیمان شد، از نهادهای ذیربط مطالبه نمود و حس مسئولیت اجتماعی همگان را برانگیخت. با تاسف فراوان هر روز و هر ساعت تعداد قابل توجهای از هموطنان به عنوان سرمایههای انسانی و اجتماعی از گروهها و طبقات مختلف در اثر سوانح رانندگی جان خود را از دست داده و یا مصدوم و معلول شده و پیامدهای بیشماری را برای افراد وخانوادهها سبب میگردد. مسئله قربانیان حوادث رانندگی و از بین رفتن 7 تا 8% از درآمد ناخالص ملی و همچنین آسیبهای جبرانناپذیر انسانی–اجتماعی و اقتصادی سالهای طولانی است که در جامعه به یک بحران جدی و نگرانی آشکار و پنهان ولی موضوع کماهمیت تبدیل گردیده، به طوری که امروزه زنگ خطر سوانح ترافیکی در کشور بیشتر از هر زمان دیگر به صدا در آمده است، جان باختن 10 هزار و 86 نفر و مصدوم و مجروح شدن 199 هزار و 260 نفر از هممیهنان گرامی تنها در شش ماهه ابتدای سال جاری جای بسیار تأمل دارد، بیدرنگ و بدون تامل باید گفت آمار ِ تکاندهنده و مخاطرهآمیزی است که با آسیبهای انسانی یک زلزله بزرگ و یا برخی جنگها میتوان آن را مقایسه نمود. به راستی به کدامین گناه این چنین قربانیانی؟ و تا چه زمانی باید ایستاد و نظارهگر بود؟ واقعیت غمانگیز از دست دادن هموطنان و یا آسیبدیدههای ناشی از سوانح رانندگی بعنوان نیروی کار و تولید، دانش و خدمت و آیندهسازان این مرز و بوم محسوب گردیده و نقشآفرینان توسعه کشور و گردانندگان چرخهی اقتصاد و اجتماع بشمار میآیند را باید به طور جدی مورد بازاندیشی و بازنگری قرار داد. پیامدهای انسانی، اجتماعی و اقتصادی ناشی از اینگونه حوادث یقینا جبرانناپذیر است. بیسرپرستی و از همگسستگی کانون گرم بسیاری از خانوادهها، یتیم شدن انبوهی از کودکان، سوق یافتن عده کثیری از خانوارها به سمت فقر، معلول و از کارافتادگی دائمالعمر عده قابل ملاحظهای از هموطنان و در کنار این آسیبها، صرف هزینههای در خور توجه از بودجه سلامت کشور به امور درمانی، پزشکی و بیمارستانی و ... ناشی از این پدیده خانمانسوز، عارضه دردناک و غمانگیزی در کشور است که همه روزه در حال تکرار میباشد. به نظر لازم بود خیلی پیشتر چاره و تدبیر جدی اندیشیده میشد. دیر شده است، لیکن در صف نخست انجام تکالیف حاکمیتی و وظیفهای از سوی نهادها و سازمانهای مسئول حمل و نقل و در کنار آن توسعه مسؤلیت اجتماعی و فرهنگ ترافیک به همت دست اندرکاران فرهنگی و اجتماعی، همچنین بازنگری در برنامهها و طرحها، تغییر نگرش، اصلاح…
افزایش حساسیت اجتماعی و مطالبه کاهش ۱۰ درصدی تلفات تصادفات در برنامه هفتم توسعه
در بیست و دومین جلسه کمیسیون حمل و نقل اتاق بازرگانی تهران برنامه های برگزاری مراسم روزجهانی قربانیان تصادفات جاده ها و دومین همایش روز حمل و نقل مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
ظرفیت کم نظیر سمنها در گسترش مسئولیت اجتماعی و نقش مهم آنها در توسعه پایدار
پنجمین نشست مشترک همافزائی سمنهای فعال شهر تهران با ابتکار عمل و برنامهریزی ستاد سمنهای شورای شهر تهران و به میزبانی جمعیت طرفداران ایمنی راهها با هدف توسعه مسئولیت اجتماعی در حوزههای سلامت، حقوق شهروندی، مطالبات عمومی و اجتماعی با حضور مسئولین تعدادی از نهادهای مردمی برگزار شد.
غلبه و پیشگیری از سوانح رانندگی نیازمند عزم ملی و جدی از سوی نهادهای مسئول و آحاد جامعه است
دومین جلسه مشترک سه جانبه جمعیت طرفداران ایمنی راهها، خیرین راه و ترابری و سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای جهت تدوین و تنظیم برنامههای مؤثر و کاربردی پیشگیری از حوادث ترافیکی جادهای با حضور مسئولین سه نهاد برگزار و بر مشارکت عمومی در این امر تاکید شد.
افزایش گسترده و روزافزون نگرانی هموطنان برای انجام سفرهای جادهای
بار دیگر تکرار هر روزه و هر ساعت سوانح رانندگی با واژگونی اتوبوس حامل زائران بارگاه ملکوتی ثامن الحجج (ع) در مسیر یزد – طبس که از بوشهر عازم مشهد مقدس بود متاسفانه ۱۰ نفر از هموطنان عزیزمان جان خود را در این حادثه از دست داده و 36 نفر دیگر مصدوم و مجروح شدند که طی هفتههای اخیر اینگونه حوادث با ناوگان حمل و نقل عمومی افزایش قابل ملاحظهای داشته است.